Učíte chemii na ZŠ nebo SŠ? Přihlaste se do 4. ročníku soutěže o grant Bezva chemie

Laboratorní pomůcky, chemikálie, destilační aparatura, ale také třeba vybavení pro pokusy v mikrovlnné troubě. Takové a další vybavení na zatraktivnění výuky chemie pro své žáky pořídilo už 65 učitelů a učitelek z celého Česka, a to díky grantu Bezva chemie, který od roku 2021 uděluje Nadace Experientia.

Chcete i vy zatraktivnit svou výuku chemie v příštím školním roce? Neváhejte a přihlaste se do čtvrtého ročníku soutěže Bezva chemie, a to od 15. září do 15. října 2024 skrze jednoduchý formulář na webu www.experientia.cz/bezva-chemie.

Nadace Experientia věnuje i letos do programu na zkvalitnění a zatraktivnění výuky chemie 500 000 Kč, které rozdělí mezi nejlepších 20 projektů ve dvou soutěžních kategoriích – základní a střední školy. Každý projekt obdrží nadační příspěvek ve výši 20 000 Kč.

Učitelé/učitelky chemie mohou žádat o grant na studentské projekty nebo na nákup drobného přístrojového vybavení, laboratorního skla, chemického softwaru, učebních pomůcek či odborné literatury. Projekty bude hodnotit nezávislá výběrová komise složená z odborníků v oblasti chemie, didaktiky a práce s talentovanou mládeží. Kritéria hodnocení zahrnují atraktivitu projektů, míru zapojení studentů a očekávaný dopad na zlepšení výuky. Vítězné projekty budou známy do 30. listopadu 2024.

“Grant Bezva chemie je určen aktivním učitelům, kteří mají touhu ve svých studentech zapálit nadšení pro chemii a společně s námi věří v to, že cílená a dlouhodobá podpora může významně ovlivnit českou chemii a posunout ji směrem k celosvětové špičce, třeba až k další Nobelově ceně,” vysvětlují zakladatelé Nadace Experientia manželé Dvořákovi s tím, že cílem Nadace Experientia je postupně podpořit co nejvíce základních a středních škol po celé České republice.

Více o projektu najdete na webu Bezva chemie.

Další články z rubriky Bezva chemie:

Přihláška do
programu

Osobní údaje

(vyplňuje učitel/ka)




    (neuvádějte prosím seznam položek, ale obecnou charakteristiku, 5-10 slov) např. vybavení pro práci s kapalným dusíkem Zbývající znaky: 150
    (prosíme, napište motivační dopis pro udělení příspěvku na zatraktivnění výuky chemie, ve 3. osobě jednotného čísla, tak, abychom jej mohli použít pro účely zveřejnění, maximálně 10 vět, cca 1500 znaků) např. Eva Nováková učí chemii na SŠ v Brně, ráda se studenty experimentuje, ale aktuálně jí při výuce chybí laboratorní sklo. Ráda by se studenty dělala pokusy s kapalným dusíkem, věří, že s kvalitním laboratorním sklem by studenty mohla skrze nové pokusy více zaujmout. Zbývající znaky: 1500
    (seznam jednotlivých položek s cenou, včetně jejich součtu, do max. souhrnné výše 20 000 Kč, a u přístrojů či komerčních sad je nutné připojit i odkaz)