Díky Nadačnímu fondu IOCB Tech zdvojnásobujeme příspěvek Bezva chemie na 20 000 Kč

Se čtvrtým ročníkem Bezva chemie přichází úplně úžasná zpráva. Díky podpoře Nadačního fondu IOCB Tech rozdělíme nově na zatraktivnění výuky chemie na základních a středních školách částku 500 000 Kč. To znamená, že už v letošní výzvě zdvojnásobujeme příspěvek Bezva chemie na 20 000 Kč na jeden projekt, a navíc touto navýšenou částkou podpoříme celkem 25 učitelů, tedy o pět učitelů více než v prvních ročnících.

“Bezva chemie je skvělý projekt, jak ukazuje i zájem ze strany učitelů, a my jsme moc rádi, že se do něj můžeme zapojit. Doufáme, že vyšší částka učitelům pomůže k ještě lepším a ambicióznějším projektům,” říká Dušan Brinzanik, ředitel Nadačního fondu IOCB Tech a dodává, že půjde o dlouhodobou podporu.

V rámci programu Bezva chemie, který běží od roku 2021, pro své žáky pořídilo vybavení na zatraktivnění výuky chemie už 65 učitelů a učitelek chemie. “Nechyběly mezi nimi laboratorní pomůcky, chemikálie, destilační aparatura, ale také třeba vybavení pro pokusy v mikrovlnné troubě,” vyjmenovává Hana Dvořáková, zakladatelka Nadace Experientia.

Do čtvrtého ročníku soutěže Bezva chemie se lze hlásit do 15. října 2024 skrze jednoduchý formulář na webu www.experientia.cz/bezva-chemie. Učitelé/učitelky chemie mohou žádat o grant na studentské projekty nebo na nákup drobného přístrojového vybavení, laboratorního skla, chemického softwaru, učebních pomůcek či odborné literatury. Projekty bude hodnotit nezávislá výběrová komise složená z odborníků v oblasti chemie, didaktiky a práce s talentovanou mládeží. Kritéria hodnocení zahrnují atraktivitu projektů, míru zapojení studentů a očekávaný dopad na zlepšení výuky. Vítězné projekty budou známy do 30. listopadu 2024.

Nadace Experientia věnuje do programu na zkvalitnění a zatraktivnění výuky chemie 200 000 Kč a Nadační fond IOCB Tech přispěje dalších 300 000 Kč. Prostředky rozdělí mezi nejlepších 25 projektů ve dvou soutěžních kategoriích – základní a střední školy. Více info čtěte na webu Bezva chemie: https://www.experientia.cz/bezva-chemie/.

Další články z rubriky Bezva chemie:

Přihláška do
programu

Osobní údaje

(vyplňuje učitel/ka)




    (neuvádějte prosím seznam položek, ale obecnou charakteristiku, 5-10 slov) např. vybavení pro práci s kapalným dusíkem Zbývající znaky: 150
    (prosíme, napište motivační dopis pro udělení příspěvku na zatraktivnění výuky chemie, ve 3. osobě jednotného čísla, tak, abychom jej mohli použít pro účely zveřejnění, maximálně 10 vět, cca 1500 znaků) např. Eva Nováková učí chemii na SŠ v Brně, ráda se studenty experimentuje, ale aktuálně jí při výuce chybí laboratorní sklo. Ráda by se studenty dělala pokusy s kapalným dusíkem, věří, že s kvalitním laboratorním sklem by studenty mohla skrze nové pokusy více zaujmout. Zbývající znaky: 1500
    (seznam jednotlivých položek s cenou, včetně jejich součtu, do max. souhrnné výše 20 000 Kč, a u přístrojů či komerčních sad je nutné připojit i odkaz)